Belépés a foglaláshoz
Call Center: 06-1-4282-122
Csempészeknél bukkantak egyiptomi szfinx szoborra OlaszországbanSzfinx szobrot akartak külföldre csempészni Olaszországban.Egy közúti ellenőrzés során bukkantak egyiptomi szfinxeket ábrázoló ókori szobrokra Olaszországban a pénzügyőrök. A leleteket külföldre akarták csempészni.
Közel 100 millió vendégéjszakát töltöttek el 9 hónap alatt a turisták EgyiptombanAz év elsõ 9 hónapjában 8,1 millió turista látogatott el Egyiptomba.Az idei év első 9 hónapjában 8,1 millió turista látogatott el Egyiptomba, akik összesen 96 millió vendégéjszakát töltöttek el az országban - közölte Hisham Zazou, Egyiptom turisztikai minisztere.
Egy fáraó lányát rejtő 4500 éves sírra bukkantak a régészek Szakkara közelében4500 éves sírra bukkantak Egyiptomban, Szakkara közelében.Egy cseh régészeti csoport 4500 éves sírra bukkant Kairótól délre, Szakkara közelében, mely egy fáraó lányának maradványát rejti. A szakértők megállapítása szerint több más feltáratlan sír is lehet a környéken.
A Kefrén-piramis újra megnyitotta kapuit a látogatók előttÚjra megnyitott az egyiptomi Kefrén-piramis.Három évig tartó restaurációt követően ismét látogathatóvá vált a gízai nagy piramisok egyike, a Kefrén - piramis.
Már az ókori egyiptomiak is használtak művégtagokatTöbb ezer éves protézisre bukkantak a kutatók egy múmián.Egy múmia maradványain fedezték fel a régészek azt a mesterséges nagylábujjat, melyekről korábban úgy hitték, csak esztétikai célokat szolgáltak. Újabb kutatások azonban bebizonyították, hogy a viselőjének járását segítette az ókori protézis.
18 év után újra sétahajók indulnak Kairóból LuxorbaIsmét szabad az út a sétahajóknak Egyiptom és Luxor között.18 évnyi kihagyás után augusztus utolsó hétvégéjén újra megindult a sétahajózás Egyiptom fővárosából, Kairóból Luxorba. A szolgáltatást annak idején biztonsági okokból állították le.
Több milliárd dolláros beruházás vette kezdetét Sharm El Sheikh-benVilágrekord nagyságú lagúnát építenek Sharm El Sheikh-ben.A világ legnagyobb, kristálytiszta lagúnájának létrehozásába kezdtek bele Egyiptomban, Sharm El Sheikh városában. Ha a több milliárd dolláros beruházás a tervek szerint valósul meg, akkor még a Guiness Rekordok Könyvébe is belekerül.
Munkás holttestét rejti az egyik egyiptomi főpap szarkofágjaEgy munkás fekszik egy egyiptomi főpap szarkofágjában kétezer éve.Az egyiptomi termékenységi isten, vagyis Min szolgálatában álló főpap szarkofágja valójában egy egyszerű munkás testét rejti - ezt derítette ki egy új múmiaprogram, melyet a szarkofág jelenlegi helyén, az olaszországi Milánóban végeztek el a tudósok.
Áldozati célokat szolgáltak a macskák az ókori EgyiptombanÁldozati célból tenyésztették a macskákat az ókori Egyiptomban. (Fotó: pbase.com)Az isteneknek szánt ajándékként, mumifikálás céljából tenyésztették a macskákat az ókori Egyiptomban - erről számolt be egy nemrégiben ismertetett tanulmány.
Egyiptomból származó ősi koporsófedeleket foglalt le az izraeli hatóság JeruzsálembenA csempészek helyrehozhatatlan károkat okoztak az egyiptomi sírfedelekben.Az időszámításunk előtti korokból származik az a két egyiptomi koporsófedél, melyet nemrég foglaltak le az antikvitások megőrzésével foglalkozó izraeli hatóságok Jeruzsálemben.

Egyiptom hotelek, repülőjegy, last minute akciós utak, online foglalás a legkedvezőbb árakon! Információk, hírek, érdekességek Egyiptomról. Egyiptom Online - a No.1 Egyiptom utazási portál.