Belépés a foglaláshoz
Call Center: 06-1-4282-122
Csempészeknél bukkantak egyiptomi szfinx szoborra Olaszországban
Szfinx szobrot akartak külföldre csempészni Olaszországban.
Egy közúti ellenőrzés során bukkantak egyiptomi szfinxeket ábrázoló ókori szobrokra Olaszországban a pénzügyőrök. A leleteket külföldre akarták csempészni.
Szfinx szoborÉrtékes leleteket, köztük egy szfinx szobrot akartak külföldre csempészni Olaszországban. Egy gyanús teherautó közúti ellenőrzése során találtak a pénzügyőrök ókori cserépedényeket, valamint egy egyiptomi szfinx szobor fényképét. A hatóság emberei a szobrot egy melegházban találták meg, gondosan becsomagolva, előkészítve az utazásra. A 60 centiméter magas és 120 centiméter hosszú, afrikai gránitból készült alkotás a Kr. e. 4 századból, az ókori Egyiptomból származik. A leletet a rablók egy korábbi etruszkok lakta térségben, Montem Rossulum-ban ásták ki.

A szfinx szobron mészkőréteg lerakódását is megfigyelték, melyből a szakemberek arra következtetnek, hogy vélhetően egy etruszk sír belsejének, vagy egy római villa dísze volt annak idején. A leletet a Villa Giulia múzeumban fogják kiállítani.

Fotók forrása: dawn.com; france24.com

-W-

Címke:

Egyiptom hotelek, repülőjegy, last minute akciós utak, online foglalás a legkedvezőbb árakon! Információk, hírek, érdekességek Egyiptomról. Egyiptom Online - a No.1 Egyiptom utazási portál.